Film o mentalnom zdravlju mladih u Vlasotincu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2022, 17:43

Film o mentalnom zdravlju mladih u Vlasotincu

Kako bi ukazali na važnost mentalnog zdravlja mladih, UNICEF i organizacija ”Prijatelji dece Srbije” prikazaće, nakon Leskovca, i u Vlasotincu film ”Povezivanje tačkica”.

Svi zainteresovani su film u Leskovcu mogli da pogledaju u petak, dok će projekcija u Kulturnom centru u Vlasotincu biti održana 18. aprila od 18 sati. Film će u Vlasotincu biti prikazan u 18.aprila od 18 sati; foto: Agencija Publika
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Organizatori ističu da je tema mentalnog zdravlja mladih je veoma aktuelna, te pozivaju sve da svojim učešćem daju doprinos da se glasnije i hrabrije govori o izazovima mladih, kao i načinima za organizovaniju podršku i pomoć.

Film ”Povezivanje tačkica“ otvorio je globalnu diskusiju o mentalnom zdravlju mladih, koji su i glavni akteri ovog dokumentarca. Kroz priče i poruke mladih sagledavaju se univerzalni psihološki problemi. Svoj osvrt na ovu temu daće i Anne Marie Alves Ćurčić, novinarka koja se bavi zagovaranjem za mentalno zdravlje mladih, i mlada osoba, koja ima lično iskustvo - stoji u pozivu.

Dodaju i da prethodna prijava nije neophodna i dodaju da je film namenjen pre svega srednjoškolcima, roditeljima, zaposlenima u vaspitno-obrazovnim ustanovama, zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.