Izvor: JUGpress.com, 20.Feb.2021, 22:50

Dubočica savladala favorizovanog Kabela

LESKOVAC

18.kolo: Prva liga Srbije

DUBOČICA – KABEL (NOVI SAD) 1:0 (1:0)

Igrano na Gradskom stadionu u Leskovcu, bez prisustva publike.

Sudija: Dejan Trifković, Pomoćnici. Miodrag Zdravković i Ivan Cvetković.Četrvrti sudija: Borko Mijajailović. Strelac: Za Dubočicu: Lazar Marković u 2.minutu.

Žuti kartoni: >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Mladenović,Radić i Vuković (Dubočica), a Jeličić i Petrović (Kabel)

Dubočica: Mladenović, Ivanov. M. Stanković (Milić), Mitrović, Savić, Mladenović (Jovanović), Radić, Mladenović, Pavišić, Vuković, Marković (L. Marković).

Kabel: Elisin, Jeličić (Mesarović), Petrić, Sekulić, Novaković (Radočaj), Petrović, Srbijanac (Varga), Karać, Kojičić, Bogdanović (Obadović), Bečelić.

U nastavku prolećnog dela prvenstva u 18.kolu Prve lige Srbije fudbaleri leskovačke Dubočice uspeli su na Gradskom stadionu da savladaju favorizovanu ekipu Kabela iz Novog Sada reztultatom 1:0. Gosti iz Novog Sada nalaze se na drugom mestu na tabeli prvoligaškog fudbalskog karavana fudbalske Srbije i slove za jednu od najozbiljnijih ekipa za plasman u Super ligu Srbije. Po mnogima oni su bili izraziti favoriti u ovom dvoboju i mnogi smatraju da je ovaj rezultat iznenađenje za najveći broj poznavalaca fudbalskih prilika u našem fudbalu. Međutim, za malobrojne srećnike koji su se našli na Gradskom stadionu i nije neko iznenađenje, jer su fudbaleri Dubočice bili bolji takmac u toku čitavog meča, i da se još koji put zatresla mreža golmana gostiju ne bi bilo nezasluženo.

Prvi strateg domaće ekipe, trener Saša Mrkić u svakom pogledu nadmudrio je trenera gostiju. Igrači dmaćina pokazali su zavidnu fizičku spremu, na terenu koji je bio izuzetno težak za igru, ali uz to mudrom taktikom trenera Mrkića, čiji su igrači zagospodarili igrom na svim delovima terena gostujući igrači tek u nadoknadi vremena uspeli su da udarcem pored gola ugroze golmana Mladenovića.

Fudbaleri Dubočice do minimalne pobede, ali i do tri izuzetno važna boda stigli su pogotkom u samom začetku utakmice, kada je mlađani Lazar Marković u 2. minutu igre uspeo da savlada golmana gostiju Elisina.

U drugom delu igre, domaći igrači su kontrolisali igru po čitavom terenu, da bi munjevitim kontrama ugrožavali odbranu gostiju. Tako je Miloš Stanković u 59.minutu bio u lepoj prilici da poveća vođstvo svoje ekipe, ali golman gostiju se istakao dobrom intervencijom. Samo dva minuta kasnije Leskovčani su opet bili u prilici da postignu pogodak, ali gola nije bilo.

Najbolju priliku za gol imala je Dubočica u 78.minutu, kada je vihorni Miloš Stanković u brzom kontranapadu pretrčao celu odbranu gostiju da bih potom pred golom golmana Kabela uposlio Nikolu Mladenovića koji je bio neometan i umesto da loptu prosledi pored golmana gostiju koji se već predao, njegov udarac otišao je van okvira gola Novaosađana.

U celini zadovoljan sam igrom naše ekipe, jer za rivala smo imali izuzetno kvalitetan sastav gostiju. Međutim, na ovakvim utakmicama mora se relizovati svaka prilika za postizanje pogotka ukoliko se želi pobeda. Mi smo imali nekoliko izuzetno povoljnih šansi, ali nije bilo prave realizacije, što može nekad da se i osveti. Zato momci moraju biti mnogo više skoncentrisaniji pred protivničkim golom kada im se ukaže prilika da postignu pogodak. Ova pobeda je izuzetno važna ali nas tek čekaju iskušenja, pa tako moramo da mislimo već od sutra šta nas čeka u narednom kolu, jer svaka utakmica je novo dokazivanje za naše igrače i naš klub – rekao nam je neposredno posle utakmice, Saša Mrkić, dok je primao četitke za pobedu od onih koji su imali prilike da budu na Gradskom stadionu i vide prvu prolećnu pobedu fudbalera Dubočice.I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.