Drvene tezge umesto improvizovanih baraka

Izvor: juGmedia, 02.Mar.2018, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drvene tezge umesto improvizovanih baraka

Prvi put osmomartovske tezge neće ličiti na vašar, jer su umesto improvizovanih baraka obloženih najlonima, na glavnom gradskom trgu u Leskovcu, postavljene nove drvene tezge na kojima će se ubuduće prodavati samo adekvatna roba.

Dvadeset novih drvenih tezgi na kojima će prodajni prostor biti duplo veći, imaju svoj numerički broj i biće isključivo izdavane preko licitacije koja će biti javna.

Za izradu ovih tezgi grad >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovac je uložio 1,2 miliona dinara, a u planu je da se do sledećih praznika uradi još 30 ovakvih tezgi kako bi se adekvatno pokrio čitav prostor, za koje će grad izdojiti još 2 miliona dinara.

“Uvek je bilo opravdano nezadovoljstvo naših sugrađana zbog izgleda trga, naročito uoči velikih praznika kao što je predstojeći 8. mart. Prošle godine bio je veliki broj reportaža o tome kako su i prodavci nezadovoljni. I zato smatram da činim duplu uslugu, građanima kojima ne odgovara vizuleno-estetski izgled, a s druge strane i prodavcima koji su nezadovoljni  iz prostog razloga jer imaju minus u svom budžetu posle napornog rada”, izjavio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Cvetanović dodaje da, s obzirom da uvek traži neko adekvatno rešenje, izradom ovih tezgi uspeli su da nekoliko stvari spoje u jedno, i da na ovaj način polako uvedu red u ovu sferu života.

“Zbog roštiljijade ćemo uraditi još 30 tezgi, a ono što je još bitnije to je da nećemo dozvoliti više prodaju neprimerenih elemenata na ovoj pijaci. Ako je 8. mart zna se šta je lep i primeren poklon, mislim da prodavcima donjeg veša i svega onoga što je slično nije mesto ovde na glavnom trgu, za prodaju toga, takođe postoji adekvatno mesto”, istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, za naredne praznike na licitaciji će moći da učestvuju samo oni čija tezga za prodaju ima robu koja je primerena za sve moguće praznike, sve van toga što bi moglo da bude osuđeno od strane sugrađana biće eliminisano.

Tezgama će raspolagati Turistička organizacija grada Leskovca, koja je zajedno sa Javno-komunalnim preduzećem Grdelica učestovala u njihovoj izradi.

„Hteo bih da posebno pohvalim saradnju sa direktorom Zoranom iz JKP Grdelica, mi smo se zajedno potrudili da osmislimo to, da nađemo način da napravimo ove tezge po ugledu na TO Vlasotince, ali smo došli i do snimka inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, pa su ovi donji delovi štandova bili u belom dvoru, tako da smo mi taj deo iskoristili, izgledaju prelepo”, kazao je direkor TOL-a Nebojša Kocić.

Kocić dodaje da se već sada može čuti zadovoljstvo građana, i da su u toku jučeračnjeg dana prilikom montiranja tezgi, od prolaznika čuli samo reči hvale.

“Dobra je stvar što smo ovako nešto napravili i dobra je stvar da uredimo ovaj deo grada, da iako bude vašara da bude uređen, kao i u svim velikim gradovima”, zaključio je Kocić.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.