Drvena bina u parku odlazi u istoriju

Izvor: juGmedia, 06.Mar.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drvena bina u parku odlazi u istoriju

LESKOVAC – Drvena bina u centru gradskog parka, koja je mesto okupljanja, sklona je padu i najverovatnije će biti uklonjenja.

Pre nekoliko dana ograđena je žutim trakama jer je u Direkciji za urbanizam i izgradnji procenjeno da nije bezbedna.

„Bina je rađena bez adekvatne zaštite od vlage na temeljima objekta. Vremenom su svi stubovi, koji su neposredno u zemlji, stradali u osloncima. Došlo je do truljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u delu koji je u kontaktu sa zemljom do visine od jednog metra, pa objekat nije bezbedan za upotrebu. Sanacija je teško izvdljiva. Ići će se, vervatno, na ukljanjenje“, kaže direktor direkcije Milenko Milenković.

Na bini i oko nje su se održavali politički i mitinzi građana, manifestacije školaraca, a bila je i omiljeno mesto za dokolicu mladih.

Podignuta je pre 13 godina, u vreme kada je predsednik opštine Leskovac bio dr prof. Dragoljub Živović.

„Velika je šteta što su sve potonje vlasti bile nemarne i što su dozvolile da propadne takav objekat, koji je u međuvremnu na neki način postao i zaštitno lice grada“, kaže za Živković.

Bina je urađena po projektu bine u Niškoj Banji, a građu je doniralo preduzeće „Blagojević“ iz Zloćudova.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.