Dom zdravlja u Grdelici dobio sopstveno grejanje

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom zdravlja u Grdelici dobio sopstveno grejanje

LESKOVAC/GRDELICA – Dom zdravlja u Grdelici dobio je novu kotlarnicu i spostveni kotao za grejanje i nove radijatore u šta je leskovačka lokalna samouprava uložila 2,7 miliona dinara.Kotao, u vrednosti od 330.000 dinara, donirao je EU Progress.

Do sada se ova zdravstvena ustanova grejala na kotao koji je udaljen 500 metara i nalazi se u grdeličkoj školi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << što je izazivalo znatne probleme i loš kvalitet grejanja, tvdi upravnik ovog Doma Zdravlja Zoran Stojanović.

„Konačno smo dobili kvalitetno, ekonomično i jeftino grejanje. Do sada je ceo sistem grejanja ometala podzemna instalacija od osnovne škole do same zgrade Doma zdravlja“, objasnio je Stojanović.

Sazidana je i pomoćna zgrada za odlaganje energenata a postavljen je i novi elektro orman.

Samo u ovoj godini leskovačka lokalna samouprava izdvojila je 15,2 miliona dinara za adaptaciju zgrade Doma zdravlja u Grdelici i ambulantama koje gravitiraju oko ovog mesta u Predejanu, Kopašnici i Tulovu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je da je u poslednjih 7 meseci ova ustanova u celosti okrečena , repariran je stari nameštaj i nabavljen novi.

„Uveden je i video nadzor. A već sutra krećemo sa sanacijom krovne konstrukcije iza Odeljenja pedijatrije u Grdelici“ najavio je gradonačelnik.

Dom zdravlja  u Grdelici, sa još tri okolne ambulante broji 24 lekara, 32 medicinske sestre i 4 stomatologa. U njemu se leči preko 15.700 pacijenata.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.