Izvor: JUGpress.com, 15.Jan.2021, 21:37

Dodeljene nagrade Privredne komore za 2020. godinu

LESKOVAC

U prostorijama Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga dodeljene su nagrade ove organizacije najuspešnijim preduzećima za 2020.godinu. Provredna komora Srbije je nagradila firmu „Autostop interiors“ za poslovni uspeh, dok su nagrade RPK Leskovac za poseban doprinos razvoju privrede regiona dobili AMD „Živkov mlin“ Bošnjace i „Aptiv“. Jubilarne nagrade za 30 godina poslovanja dodeljene su JKP „Toplana“ i „Fungo jug“ doo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Leskovac.

Čestitajući nagrađenima Goran Jović, direktor regionalne privredne komore u Leskovcu, je naglasio da je 2020. godina bila godina izazova i teška godina kako za stanovništvo, za ličnu bezbednost, tako i za privredne subjekte i sve one koji se bave privrednom delatnošću.

„Svi znamo razlog tome i nadamo se da takva neće biti i ova godina. Najveće probleme u privredi su imala mala preduzeća, ona koja imaju do 100 zaposlenih. Merama Vlade Srbije u privredu je ubrizgana finansijska injekcija, a to očekujemo i u prvom kvartalu 2021. godine. Mnogi privredni subjekti su pretrpeli i još uvek trpe gubitke, a najviše problema u poslovanju je imalo ugostiteljstvo, turizam, hotelijerstvo i saobraćaj, gde je zabeležen najveći pad. Donekle je domaći turizam profitirao s obzirom da su granice bile zatvorene, ali su ove grane pretrpele najviše za vreme pandemije.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.