Dobrovoljci položili zakletvu u kasarni u Leskovcu

Izvor: Glas javnosti, 23.Mar.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrovoljci položili zakletvu u kasarni u Leskovcu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS), general Ljubiša Diković izjavio je da se polaganjem zakletve potvrđuje čvrsta veza između naroda i vojske

LESKOVAC - U Centru za obuku u kasarni "Petar Bojović" u Sinkovcu kod Leskovca, 178 mladića i devojaka koji dobrovoljno služe vojni rok položili su danas zakletvu.

Načelnik Generalštaba >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vojske Srbije (VS), general Ljubiša Diković izjavio je da se polaganjem zakletve potvrđuje čvrsta veza između naroda i vojske.

"Ovo je istovremeno i potvrda snažnog opredeljenja Ministarstva odbrane da sačuva vojničku tradiciju našeg naroda. Osnovni zadatak vojske je odbrana Srbije i to je naš prioritet. Pored toga, na osnovu odluke državnog rukovodstva, sa drugim armijama učestvujemo u očuvanju mira u svetu. Zato danas VS uživa veliki ugled u narodu", rekao je general Diković.

U kasarni "Petar Bojović“ zakletvu je položilo 178 mladića i devojaka koji su dobrovoljno odlučili da služe vojni rok.

"To mi je želja od malena, da pokažem kako i mi devojke možemo da izvršavamo vojničke zadatke i zato sam se dobrovoljno prijavila za služenje vojnog roka. Nadam se da ću obuku završiti sa odličnim i želim da nastavim profesionalno angažovanje u vojsci", komentariše Jovana Đorđević.

I ostali vojnici kažu da je u početku bilo teško ali da su se navikli na vojnički život.

"Brat mi je na akademiji i zato sam i ja odlučio da budem vojnik. U početku je bilo teško ali sada je sve bolje i bolje, pre svega zahvaljujući starešinama i dobrom društvu", ocenjuje prve vojničke dane Darko Dinić.

Nakon dobrovoljnog služenja vojnog roka, mnogi planiraju da konkurišu da postanu profesionalni vojnici.

"Zelena je moja omiljena boja", kaže kroz šalu Jelena Jakšić i dodaje da pre svega voli vojnički način života, zbog čega će se i truditi da ostane u vojsci.

Svečanosti u kasarni "Petar Bojović" prisustvovali su predstavnici lokalnih samouprava Leskovca i opština Jablaničkog okruga, policije, crkve, rodbina i prijatelji vojnika.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

"Dobrovoljci" položili zakletvu

Izvor: B92, 23.Mar.2013

Beograd/Leskovac -- Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka martovske generacije danas su položili svečanu zakletvu u centrima za obuku u Leskovcu, Somboru i Valjevu...U Centru za obuku u kasarni "Petar Bojović" u Sinkovcu kod Leskovca, zakletvu je položilo 178 mladića i devojaka koji dobrovoljno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.