Direktorka novcem škole plaćala privatne račune

Izvor: Blic, 21.Nov.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka novcem škole plaćala privatne račune

LESKOVAC - Protiv dugogodišnje direktorke Specijalne škole „11. oktobar" u Leskovcu, Danijele Zejak, policija je podnela tri krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja i šest za falsifikovanje služenih isprava. Direktorka se sumnjiči da je deo novca za zakup poslovnih prostorija škole umesto na račun te ustanove, završio u džepu jednog leskovačkog urologa i u kasi trgovine za prehrambene artikle. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U krivičnim prijavama dostavljenim Opštinskom tužilaštvu, navodi se da je zakupac lokala „11. oktobra" u Leskovcu SZTR „Auto Rusija" umesto na račun škole, kiriju od 20.000 dinara uplatila turističkoj agenciji „Kompas" iz Novog Sada za službeni put u inostranstvo leskovačkog urologa. Isti zakupac je na ime kirije školi platio račun u trgovini „Spin" od 14.918 dinara, ali nije utvrđeno ko je podigao robu.

Direktorka Zejak se tereti da je bez ovlašćenja Direkcije za imovinu Srbije odobrila korišćenje stambenog prostora od 125 kvadrata u Ulici Ivana Kosančića Mirjani Milović, službenici Opštinskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju, koja se nalazi u istražnom zatvoru zbog krađe pet miliona dinara od kupaca stanova. Posle hapšenja Milovićeve, Zejakova je, navodi se, 15 septembra ove godine sačinila ugovor o zakupu, datirala ga na 21. jul i nagovorila ovlašćenu radnicu da ga zavede u delovodnik pod tim datumom. Direktorki se stavlja na dušu i falsifikovanje više službenih isprava, kao što je uvećanje plata svojim službenicima radi dobijanje stambenih kredita.

U krivičnoj prijavi se navodi da je u jednom slučaju za svoje potrebe kao žirante za kredit navela dve radnice škole bez njihovog odobrenja i znanja, lažno prikazujući visinu njihovih zarada.

Zejakova je u izjavi „Blicu" rekla da nije upoznata sa detaljima krivičnih prijava jer tužilaštvo nije podiglo optužnicu.

- Već osam godina radim korektno svoj posao i podsećam vas da niko nije kriv dok se ne dokaže krivica - kazala je Zejakova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.