Izvor: JUGpress.com, 11.Jul.2023, 22:36

Deca iz hraniteljskih porodica otputovala na letovanje

LESKOVAC

Deca bez roditeljskog staranja koja se nalaze u hraniteljskim porodicama, su uz pomoć Centra za socijalni rad, podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grada Leskovca, otišla na desetodnevno letovanje u grčkoj Nea Kalikratiji, javljaju iz loklane samouprave. Dalje kažu i da u hraniteljskim porodicama u Leskovcu odrasta oko 120 dece. Po zakonskim propisima deca na hraniteljstvu imaju pravo ili na letovanje ili na ekskurziju. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ove godine je njih 26 odabralo letovanje, a tim stručnjaka iz Centra za socijalni rad u Leskovcu je za njih organizovao letovanje i za tu namenu izdvojeno je 2,3 miliona dinara. Oni će tokom letovanja imati šansu da se međusobno druže i upoznaju, da stvore lepe uspomene, odmore se i opuste. Druženja ovog tipa su veoma značajna i za hranitelje, jer su ona prilika da razmene iskustva i savete.

Centar socijalni rad ovaj vid aktivnosti organizuje 16 godina unazad, a deci je obezbeđena lekarska pratnja, spasioci, dok će hranitelji koji putuju sa njima ići o svom trošku. Obezbeđeni su i lanč paketi, te neophodna medicinska sredstava i lekovi.

Ugodno letovanje su im poželeli članica Gradskog veća Sanja Milošević i direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović. (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.