DS: U 2013. godini zaposleno 583 Leskovčana

Izvor: juGmedia, 19.Feb.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: U 2013. godini zaposleno 583 Leskovčana

LESKOVAC – Kandidati za narodne poslanike DS i Nove stranke iz Leskovca upozorili su danas na tešku situaciju u Srbiji i izneli podatak da je prošle godine u Leskovcu otvoreno samo 583 realnih radnih mesta.

„Ne govorim o zapošljavanjima po upravama, već o realnim radnim mestima koja su zapravo proizvod aktivnosti iz 2012. godine“, kazala je Mirjana Perišić >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na konferenciji za novinare, uz ocenu da je reč o malom broju radnih mesta i uz podsećanje da je ta stranka zaslužna za otvaranje tri velike fabrike u Leskovcu.

Miodrag Stojković pozvao se na najnoviji izveštaj Svetskog ekonomskog foruma gde se navodi da su svi ekonomsko-finansijski parametri u Srbiji pali u odnosu na 2012. godinu.

„Zato i ne čudi što je Srbija na 147, pretposlednjem, mestu po odlasku mladih iz zemlje. Od nas je gora samo Venecuela“, naveo je.

I Olivera Jović se pozvala na istraživanja Poverenika za rodnu ravnopravnost po kome 25 posto zaposlenih u lokalnim i državnim organima nije znalo da je diskriminacija u zakonom zabranjena.

„Ono što je najbolnije je ugrožavanje osobe u kolicima, ne mislim samo na osobe sa invaliditetom, već i na majke i očeve koji imaju bebe. Mislim na sebe i svoju stalnu borbu sa bahato parkiranim automobilima ispred suda, MUP-a i dečjeg dispanzera“, rekla je Jovićeva i podsetila i na diskriminaciju školske dece.

„Jer nemaju ni deo uslova za rad koje imaju opštinski službenici – raskošne tepihe, klima uređaje, ni bogate zavese“, dodala je.

Miodrag Miladinović je ocenio da se u Leskovcu ništa značajno ne dešava ni u predizbornoj kampanji.

„Sve gradove po Srbiji pohode ministri, otvori se po neko radno mesto, dolaze ambasadori, dešava se nešto makar i u predizbornoj kampanji, samo se u Leskovcu ništa ne dešava. Izgleda da smo zaboravljeni grad i na ekonomskoj i na političkoj mapi  Srbije“, ocenio je Miladinović.

DS će, inače, 21. februara, sa početkom u 19 časova, održati konvenciju u Leskovačkom kulturnom centru na kojoj će između ostalih govoriti lider Stranke Dragan Đilas, Ružica Đinđić i Zoran Živković, lider Nove stranke.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Klub Leskovčana u Skupštini Srbije?

Izvor: juGmedia, 20.Feb.2014, 00:26

LESKOVAC – Kandidati za poslanike iz redova koalicije DS i Nove stranke pokrenuli su inicijativu za formiranje neke vrste kluba u budućoj Narodnoj skupštini, s ciljem da se prvenstveno zastupaju interesi Leskovca...Lekar Miodrag Miladinović izjavio je danas na konferenciji za novinare da je razgovarao...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.