Izvor: JUGpress.com, 16.Maj.2020, 23:37

Cvetanović na postavljanju semafora sa informacionom tablom

LESKOVAC

U naselju Dubočica ispred Trgovinsko-ugostiteljske škole i Osnovne škole „Trajko Stamenković“ postavljeni su semafori sa informacionim tablama, preko puta škola je uređen park i posađeno cveće, a obeležavan je i kolovoz.

Ovome je prisustvovao i gradonačelnik leskovca Goran Cvetanović, objavljeno je na sajtu gradali .

Članica Saveta mesne zajednice Milentije Popović Lidije Dimitrijević >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rekla je da ” ovakve investicije pokazuju da je bezbednost dece i unapređenje uslova za njihovo odrastanje i školovanje u gradu Leskovcu na prvom mestu”.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da se u školu ispred koje je postavljena informaciona tabla nije ulagalo duže od 30 godina i da je , pored adaptacije i energetske sanacije ove zgrade urađena i ograda koja je dodatno unapredila izgled škole ali i bezbednost učenika.

“Semafori koji su danas postavljeni su prvi takve vrste u našem gradu, oni pokazuju brzinu kretanja, usmeravaju vozača i upozoravaju ga da smanji brzinu”, rekao je Cvetanović koji će se, navodi se “lično zalagati da se ovakvi semafori postave na još nekoliko lokacija na kojima je potrebno povećati oprez u vožnji.

„Ove inovacije nisu preskupe a imaju veliki značaj za poboljšanje životnog standarda u našem gradu, čemu će sigurno doprineti i savremena perionica i šoping centar čija izgradnja je otpočela u neposrednoj blizini Idee super u Dubočici koju smo otvorili jula meseca prošle godine“ , rekao je Cvetanović.

On je posebno istakao radove na “postvaljanju i održavanju signalizacije kao da to ne bi trebalo da budu redovni komunalni poslovi.

” Grad Leskovac je potpisao novi ugovor za održavanje svetlosne signalizacije vredan 5 miliona dinara, a izvođač je firma Luks iz Leskovca. U sklopu ovih aktivnosti JKP Komunalac obeležava horizontalnu signalizaciju u gradu i danas se ti poslovi vrše u naselju Dubočica, dok se sutra nastavljaju u ulici JMBG (??!!, primedba JUGpressa), nakon toga u Radničkom naselju kako bi sve ulice u gradu bile obeležene, i za te namene je sa Komunalcem sklopljen ugovor vredan 10 miliona dinara”, rekao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić koji je najavio radove na postavljanju zaštitne ograde na nekoliko lokacija u gradu i pojedinim mostovima.

A direktor JKP Komunalac Vladimir Sinadinović je rekao da je ” ovih dana aktuelno intenzivno košenje parkovskih površina na teritoriji grada” i najvaio sadnju cveća, što su, inače, radovi koji spadaju u opis redovnog posla Komunalca .

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.