Izvor: JUGpress.com, 28.Apr.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović izabran za člana upravnog odbora NALED-a

LESKOVAC

U svečanoj sali Starog dvora u Beogradu 26. aprila održana je izborna skupština Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), na kojoj je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izabran za jednog od članova upravnog odbora ove organizacije, rekoa je sam Cvetanović danas.

Za članove upravnog odbora izabrana su još dva >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predstavnika lokalnnih samouprava, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i gradonačelnik Pirota Vlada Vasić.

Pet članova upravnog odbora izabrano je iz Pivredne komore, među kojima su generalni direktori nekoliko velikih kompanija, kao i predstavnik civilnog društva.

“Velika je čast da sam dobio najveći broj glasova, 290 članova NALED-a, od toga preko 100 predstavnika lokalnih samouprava. Grad Leskovac nastoji da realizacijom ovih mera doprinosi stvaranju konkurenosti, privredne klime, da bude primer dobre prakse drugim jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji. Verujem da su ti rezultati bili jedan od razloga da postanem deo tog tima, što je veliki uspeh za mene lično, ali i za grad Leskovac, imajući u vidu da je to najveća javno-privatna asocijacija sa ciljem i namerom da ove godine ima preko 300 članova.

NALED je jedan od ključnih sagovornika Vlade i parlamenta u definisanju zakonskih rešenja od značaja za privredu.

“U proteklom periodu uspeli smo da, zahvaljujući saradnji sa NALED-om, dobijemo sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, da radimo na smanjenju birkratije, da unapredimo uslove poslovanja na lokalu i razvoju elektronske uprave. Juče sam u Beogradu imao zadovoljstvo da se susretnem sa abasadorom Kraljevine Holandije, i mogu da najavim da će 17. maja predstavnici holandske vlade posetiti Leskovac, u cilju sagledavanja statusa ORIO programa i početka pregovora u sklopu priprema za donošenje odluke o grand aranžmanima od strane holanske vlade u vrednosti od skoro 8 miliona evra.

Cvetanović je najavio da će sutradan (28. april) sa predstavnicima Ministartsva poljoprivrede i zaštite životne sredine biti održan sastanak u Beogradu, radi potpisivanja ugovora između ovog ministarstva, grada Leskovca i odabranog izvođača radova za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu – objekti na liniji tretmana mulja, u vrednosti od oko 2,9 miliona dinara. Ovom prilikom biće predstavljene trenutke aktivnosti i dalji razvoj projekta izgradnje glavnog kolektora u Leskovcu, kao i trenutni status i buduće aktivnosti programa ORIO, putem koga će biti obezbeđena sredstva u iznosu od 7,6 miliona evra za izgradnju kompletne kanalizacione mreže u Leskovcu.

“Na ovaj način još jednom će se potvrditi izuzetna saradnja koju Ministarstvo poljoprivrede i zaštitu životve sredine ima sa gradom Leskovcem i našim JKP „Vodovod“, naglasio je Cvetanović.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.