Izvor: RTS, 09.Jun.2021, 15:52

Čuveni sportski komentator RTS-a Dragan Nikitović dobio ulicu u Beogradu

Odbornici Skupštine grada Beograda odlučili su da se Osiječka ulica u opštini Čukarica preimenuje u Ulicu Dragana Nikitovića, koji je bio sportski komentator i novinar.
Odlučeno je i da jedna ulica u Rakovici nosi ime nastradalog policajca Milana Vujovića.
Leskovačka ulica u Lazarevcu biće preimenovana u Ulicu Saše Ivankovića, pripadnika Vojske Srbije koji je stradao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 16. aprila 1999. godine prilikom napada terorista na jedinicu u rejonu karaule "Košare", dok će Ulica Mali Leskovac na teritoriji opštine Palilula biti preimenova u Ulicu irisa.
Odlučeno je i da spomenik Branku Pešiću bude podignut na Velikom trgu u Zemunu.
Takođe je odlučeno da se postavi spomen-klupa Edvardu Rusjanu na platou fontane kod Ulice vojvode Bojovića na opštini Stari grad i da se parkovska površina na kojoj bi bilo podignuto spomen-obeležje nazove parkom slovenačkog pilota Rusjana.
Odbornici su usvojili i Plan upravljanja otpadom grada Beograda u periodu od 2021. do 2030. godine, Akcioni plan za zeleni grad, Plan kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd, kao i Odluku o uslovima i načinu finansiranja projekata od javnog interesa iz oblasti zaštite životne sredine, a koje realizuju udruženja na teritoriji grada Beograda.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čija će imena nositi beogradske ulice?

Izvor: B92, 09.Jun.2021

Gradski odbornici usvojili su danas Oduku o dodeli naziva ulice Dragana Nikitovića, Milana Vujovića, Saše Ivankovića, Ulice irisa. Usvojena je i Odluka o izmeni Odluke o podizanju spomenika Branku Pešiću, te će se spomenik nalaziti na novoj lokaciji...Ulica Dragana Nikitovića..Zamenica predsednika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.