Crkveni hor “Branko” u crkvi Odžakliji

Izvor: JUGpress.com, 26.Feb.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkveni hor “Branko” u crkvi Odžakliji

LESKOVAC

Redovnom bogosluženju, velikom bdeniju, koje se služi uoči praznika Svetog Simeona Mirotočivog i pre početka vaskršnjeg posta, u leskovačkoj crkvi Odžakliji prisustvovao je veliki broj vernika i gradonačelnik Goran Cvetanović.

Službu je držao episkop raško-prizrenski Teodosije uz sasluženje leskovačkog sveštenstva, a nakon toga je Crkveni hor „Branko“ održao koncert povodom 130 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svoga postojanja.

Horom je dirigovao Miroljub Cvetković, profesor solfeđa i horskog pevanja u leskovačkoj Muzičkoj školi i dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Ovaj vokalni sastav aktivno učestvuje na Svetim Liturgijama, venčanjima, velikim praznicima u leskovačkoj Sabornoj crkvi, kao i na festivalima u okruženju.

Hor „Branko“ dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom Ohridskom horskom festivalu u avgustu 2016. godine.

„Znao je on da je ovaj život zemaljski prolazan, a mislio je na večni život, na carstvo Hristovo. I mi, njegovi potomci, hodimo putem Hristovim, koga su Sveti Sava i Prepodobni Simeon Mirotočivi nama predali u zavet. Jer, ako hodimo tim putem ovde na Zemlji, bićemo Božji i hodajući tim putem nasledićemo ono što je lepše, večno, a to je carstvo Hristovo,“ rekao je Vladika Teodosije.

On  je dodao i da leskovački hor „Branko“ slavi Boga pesmom i molitvom, i obeležava veliki jubilej.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.