Čistka činovnika u leskovačkoj lokalnoj samoupravi

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čistka" činovnika u leskovačkoj lokalnoj samoupravi

Činovnicima u javnim preduzećima i ustanovama u Leskovcu koji su zaposleni na određeno vreme neće biti produžavani ugovori i to po naređenju gradonačelnika Gorana Cvetanovića, saznaju „Južne vesti”.

Zbog toga je bez posla već ostalo 14 radnika Turističke organizacije u ovom gradu, a sličan scenario očekuje „ugovorce” u još nekoliko javnih preduzeća.

Gradonačelnik Cvetanović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tvrdi za „Južne vesti” da Leskovac ima veliki broj administrativnih radnika i da se naporno radi da se taj problem reši.

Slična situacija nas očekuje i u Sportsko-rekreacinom centru. On nas košta najmanje 10 miliona dinara mesečno i to čak 6 miliona samo za plate velikog broja radnika, plus milion i po grejanje i još 2 miliona su troškovi za potrošnju struje. Kada dodate i račune za vodu, to je ukupno 10 miliona - ističe Cvetanović.

On kaže da lokalna samouprava pokušava da svaku situaciju sagleda realno.

Mnogi bi rekli da je to nepopularna mera jer nas izbori očekuju sledeće godine, ali mi nemamo problema da kažemo kako stvari stoje i da se suočimo sa problemom - kaže Cvetanović.

Gradonačelnik priznaje da nije zadovoljan radom jednog dela gradskih činovnika.

Jedan dobar deo njih nije dovoljno kompetentan i stručan da obavlja poslove na kojima je raspoređen. Određeni deo njih, najviše u onim preduzećima gde plate objektivno kasne, navikao je da bolje i ne prima platu, već da tu sedi kako bi mu tekao radni staž. Mi to menjamo. U naredne 4 godine sva javna preduzeća moraće pozitivno da posluju, a ako ne, moraće da se gase ili da nađu drugu poziciju kako bi se izborili na ovom tržištu koje je nemilosrdno - naglašava gradonačelnik Cvetanović.

Prema njegovim rečima, u javnoj upravi i preduzećima zaposleno  je 2.267 ljudi. Međutim, kako su i ranije pisale „Južne vesti”, niko od vršilaca vlasti u ovom gradu ne zna tačan broj zaposlenih u leskovačkoj samoupravi. Jedinu cifru, pre ove koju je izneo gradonačelnik, garantovao je načelnik Uprave za finansije Dalibor Tričković koji je saopštio da se za 1.200 radnika plate isplaćuju direktno iz gradskog budžeta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

LE: Čistka činovnika lokalne samouprave

Izvor: OkRadio.rs, 02.Nov.2015

Činovnicima u javnim preduzećima i ustanovama u Leskovcu koji su zaposleni na određeno vreme neće biti produžavani ugovori i to po naređenju gradonačelnika Gorana Cvetanovića, saznaju „Južne vesti”. Zbog toga je bez posla već ostalo 14 radnika Turističke organizacije u ovom gradu, a sličan...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.