Besplatna lektira za Nacionalni dan knjige

Izvor: juGmedia, 27.Feb.2014, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna lektira za Nacionalni dan knjige

LESKOVAC – Učenici koji se besplatno pripremaju za polaganje prijemnog ispita u srednje škole, dobili su danas na poklon i po jednu knjigu iz lektire, učestvujući i na taj nači u obeležavanjeu Nacionalnog dana knjige.

Četrdesetak budućih srednjoškolaca je ovde od novembra prošle godine prošlo kroz 11 pripremnih časova srpkog jezika, a obuka će biti završerna maja ove godine.

“Na početku rada urađen je inicijalni test koji će biti poređen sa završnim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << testom na kraju priprema, a rezultati treba da pokažu sa kojim uspehom su deca usvojila gradivo. Obradili smo fonetiku, morfologiju i deo sintakse, a obnavljanje je osmišljeno kroz rad na tekstovima, zbirkama zadataka iz srpskog jezika i testovima”, objašnjava Jadranka Jović, profesorka.

Inače, Nacionalni dan knjige ustanovljen je 28. februara, kada je 1832.g. ustavopisac i knežev sekretar Dimitrije Davidović uputio pismo knezu Milošu u kome mu je, savremenim rečnikom rečeno, predstavio projekat Narodne biblioteke Srbije o njenom uređenju. Ovaj dan se slavi i kao dan naše nacionalne biblioteke.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.