Američka kompanija stiže u Leskovac, ali ne zna se koja

Izvor: JužneVesti.com, 28.Nov.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka kompanija stiže u Leskovac, ali ne zna se koja

Oko 2.500 Leskovčana moglo bi da dobije posao u američkoj fabrici koja bi, kako je sapštio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović trebalo da se otvori u 2018. godini.

Pored toga što nije želeo da precizira o kojoj fabrici se radi, niti šta će se u njoj proizvoditi, prvi čovek Leskovca nije rekao ni kada bi trebalo da se krene sa početkom izgradnje, ali je rekao da bi to trebalo da bude “uskoro”.

Ugovor sa Amerikancima je limitiran. Na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << način kompanija štiti svoje tržište - rekao je Cvetanović.

Inače, fabrika će se, kako je saopštio gradonačelnik, nalaziti u Zelenoj zoni, koja je izgrađena kako bi privukla investitore u prehrambenoj industriji i preradi poljoprivrednih proizvoda i koja godinama čelnicima grada predstavlja problem.

Izgradnju nove fabrike u Leskovcu, krajem avgusta ove godine, prilikom otvaranja “Roštiljijade” najavio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, prošle godine su od izgradnji svojih fabrika u ovoj zoni odustale firma za proizvodnju kečapa i senfa “Develey” iz Minhena, kao i “Al-Rafideen” koja je u ovom gradu trebalo da počne proizvodnju pirea, jer ni Nemci, ni Iračani nisu želeli da zaposle više od 100 radnika, što je skoro duplo manje od broja koji je predviđen Uredbom koja reguliše Zelenu zonu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.