Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2020, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambulanta u Manojlovcu ponovo radi u dve smene

LESKOVAC

Zdravstvena ambulanta u Manojlovcu, ka kojoj gravitira preko 7800 mešana iz 14 sela, nakon kraće pauze, počeće da redovno radi u dve smene, rečeno je danas . Uz pomoć saradnje sa privredicima, ambulanta u Manojlovcu dobila novu ogradu, a rekonstruisan je i pomoćni objekat i uređen prostor oko ambulante. To je bio i razlog posete gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i njegovog tima, kako bi se dodatno upoznali sa funkcionisanjem primarne zdravstvene zaštite.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„Grad Leskovac svake godine izdvaja 22 miliona dinara za određeni broj lekara i medicinskih sestara, a sve zbog potreba stanovnika, naročito u mestima gde nema dovoljnog broja medicinskog osoblja. To nije naša obaveza, ali taj novac izdvajamo kako bismo na ovaj način rešili problem nedostatka. Na dobrom smo putu da rešimo i obaveze Doma zdravlja i želim da kažem da te obaveze neće preuzimati grad.“

Direktor Doma zdravlja Slaviša Božić pojasnio je da je do prekida rada u jednoj smeni došlo zbog nedostatka lekara.

„Ambulanta u Manojlovcu ima oko 3500 odabranih pacijenata, tri lekara će da ovde rade i to je osnovni preduslov da se radi u pune dve smene. Sa načelnicom Službe za opšu medicinu rešili smo problem nedostatka lekara koji je nastao zbog odlaska u penziju, tako da od marta meseca ova ambulanta kreće sa redovnim radom i u drugoj smeni kako bi pokrila svih 7800 stanovnika koji ovde gravitiraju.“

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.