Aleksandar Jerkov o identitetu Ive Andrića u LKC-u

Izvor: juGmedia, 16.Maj.2017, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Jerkov o identitetu Ive Andrića u LKC-u

Obeležavajući 125 godina od rođenja Ive Andrića Leskovački kulturni centar i Društvo za srpski jezik i književnost jablaničkog okruga organizuje predavanje (seminar) na temu „Andrićev izabrani identitet u srpskoj književnosti“.

Predavanje će se održati u petak 19. maja u Holu na spratu  Leskovačkog kulturnog centra u 18 časova

Predavanje će održati prof. dr Aleksandar Jerkov, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << profesor srpske književnosti dvadesetog veka na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Jerkov je održao veći broj predavanja po pozivu na univerzitetima u Evropi i Americi, a sada je uključen i u izradu doktorata na univezitetu u Torinu.

Pored akademske karijere, dr Aleksandar Jerkov bio je urednik Studenta, zatim glavni urednik Vidika, glavni i odgovorni urednik Izdavačkog preduzeća „Prosveta”, urednik „Platoa” i glavni urednik „Mono i Manjane“ u kojoj rukovodi izradom Velike enciklopedije Larus u pet tomova.

Književnu kritiku piše i objavljuje od 1977. godine, a dugi niz godina učestvuje redovno na skupovima i u naučnim projektima u zemlji i inostranstvu. Za studiju “Od modernizma do postmoderne” dobio je nagradu za knjigu godine „Jedinstva”, za “Novu tekstualnost” nagradu za knjigu godine „Oktoiha”, a za “Smisao (srpskog) stiha: Samo/osporavanje” dodeljena mu je nagrada za kritiku „Đorđe Jovanović”. Nagradu „Milan Bogdanović” za književnu kritiku dobio je 1993. godine.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.