Izvor: JUGpress.com, 18.Jun.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akademiji strukovnih studija zgrada bivšeg Centra za ekonomiku domaćinstva

LESKOVAC

Gradski

većnici su na 106. sednici usvojili preedlog rešenja o prestanku prava korišćenja Osnovnoj školi „Josif Kostić“ Leskovac na objektima u javnoj svojini grada Leskovca i preneli pravo javne svojine Republici Srbije bez naknade, a za potrebe Akademije strukovnih studija „Južna Srbija“ sa sedištem u Leskovcu. Radi se o zgradi bivšeg Centra za ekonomiku domaćinstva „Danica >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Vuksanović“. Trenutno Osnovna škola „Josif Kostić“ ovaj objekat koristi za odvijanje nastave za učenike od prvog do četvrtog razreda zbog rekonstrukcije škole i, bez obzira na ovu odluku, učenici i osoblje škole će nastaviti da svoju nastavu odvijaju i rade u ovoj zgradi sve dok se radovi u OŠ „Josif Kostić“ ne privedu kraju. Inače, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja se obratilo Gradu Leskovcu dopisom u kome je navedeno da je reformom visokih strukovnih škola predviđeno osnivanje 15 akademija strukovnih studija u Srbiji. Jedna od tih Akademija imaće sedište u Leskovcu i zatraženo je od grada ustupanje objekta površine od oko 400m2 u kome bi bilo smešteno sedište akademije.

Jednoglasno je usvojena odluke o donošenju Plana regulacije za naseljeno mesto Predejane. Cilj ovog plana je stvaranje uslova za izdavanja građevinskih dozvola, a samim tim da se dozvoli gradnja u naseljenom mestu Predejane, da se utvrde namene određenih prostora, da se odrede saobraćajnice i njihov kvalite, definišu urbanistički parametri, rešavanje parking prostora na javnim i individualnim parcelama… I za kompleks stadiona „Dubočica“ je donet plan detaljne regulacije, čiji je cilj da se stvore uslovi za razvijanje tog prostora, kako bi se stvorili uslovi za izdavanje dozvola za rekonstrukciju i dogradnju postojećih objekata, ali i uslovi za dozvolu za gradnju novih objekata.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.