PC tržište se oporavlja, godišnji pad ispod 7%

Izvor: Piplmetar.rs, 12.Okt.2023, 06:31

PC tržište se oporavlja, godišnji pad ispod 7%

Podaci izveštaja pokazuju da je između jula i septembra 2023. isporučeno 65,5 miliona uređaja, što je 6,7% manje nego prošle godine, i značajno bolji rezultat za globalno PC tržište u odnosu na pad od 30% iz prvog kvartala.
Veliki igrači kao što su Lenovo, Dell, Apple i Asus su isporučili manje komada na godišnjem nivou, ali je izgleda razlika u tome što su oni uspeli da očiste svoje lagere i sada se nalaze u >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << boljoj finansijskoj poziciji. Ovo im omogućava da ostvare sekvencijalni rast u isporukama, čak i kada se u obzir uzme rast edukacionog sektora iz Q2.

Canalys
Apple je, na primer ostvario pad od 29% u isporukama, ali treba imati na umu da je Apple prošle godina imao uspešan treći kvartal u kojem je ostvario odlične brojke nakon pandemije, piše Canalys.

Canalys
Jedan od istraživača ove analitičke kuće kaže da su mnogi negativni uticaji na PC tržište sada popustili i da proizvođači očekuju da će veštačka inteligencija dodatno da pogura celo tržište. Očekuje se da će tražnja za PC-jevima koji mogu da koriste AI porasti od 2025. godine pa na dalje.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: Lenovo

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.