Blic test Moto G5 Plus: Kvalitet koji ne košta puno

Izvor: Blic, 15.Nov.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic test" Moto G5 Plus: Kvalitet koji ne košta puno

Povoljan telefon s osrednjim karakteristikama je formula koju su ozbiljni proizvođači odavno napustili. Lenovo pod čijim okriljem radi nekadašnja Motorola to su shvatili na najbolji mogući način, a odličan primer je novi Moto G5 Plus. Ovo jeste budžetski telefon (cena startuje od 300 evra), ali je po performansama sasvim zadovoljavajući i neće vas izneveriti kada vam je najpotrebniji.

U pogledu dizajna ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << model Moto ne iskače previše iz ustaljenog šablona. Napravljen je u kombinaciji aluminijuma i kvalitetne plastike, na pozadini se nalazi karakterističan Moto logo, a senzor otiska za prst smešten je napred. Sa leve strane se nalaze kontrolori zvuka, kao i slot za SMS i microSD karticu kojom se osnovna memorija od 32 GB može proširiti.

Ekran ima 5,2 inča (1080p) i iako ne spada u uobičajenu kategoriju “plus”, kako smo navikli kod novijih telefona, odličan je. Pregledan, a ne previše veliki, dobro leži u ruci i jednostavan je za korišćenje, pa i za stalno nošenje. U pitanju je IPS LCD panel koji omogućava odličan pregled, bez odsjaja bez obzira iz kog ugla gledate telefon. Moto G5 Plus IMA 2GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 625, isti kao Moto Z Play, što znači odličan odziv, brzo pokretanje aplikacija i sasvim dobar kvalitet za one koji igraju igre na telefonu. Baterija može bez problema da potraje i punih 14 sati.

Kamera je takođe dosta dobra u ovom cenovnom rangu. Glavna kamera ima 12 MP i pravi dobre slike i kvalitetan HD ili čak 4K video. Prednja kamera je opremljena sa pet megapiksela i širokim uglom slikanja, tako da selfije možete da pravite kao profesionalac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.