Velimir Ilić: Koridor 11 je moj san

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velimir Ilić: Koridor 11 je moj san

Beograd -- Želim da gradim jeftine stanove, građevinu dignem na noge, rešim probleme legalizacije i završim Koridor 11 koji je moj san, kaže budući ministar Velimir Ilić.

On je za "Novosti" rekao da je završetak Koridor 11 od Beograda do južnog Jadrana njegov životni cilj i san. Novi ministar građevine i urbanizma je naveo još neke od prioriteta u novoj vladi. Kako kaže baviće se i poslovima kojima kao ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se bavio u ranija dva mandata.

Velimir Ilić kaže da će u novoj vladi pomagati Milutinu Mrkonjiću, koji će biti zadužen za resor saobraćaja.

"Ja ću pomoći Mrki. Mi smo prijatelji. On će biti ministar za saobraćaj i baviće se Koridorom 10 koji je započeo. Ja ću se baviti Koridorom 11, a zajednički ćemo graditi ulaz u Beograd", kaže Velimir Ilić.

Podsetimo, jedan od najvećih projekata Velimira Ilića dok je bio ministar za kapitalne investicije i infrastrukturu bila je izgradnja auto-puta Horgoš - Požega, ali je davanje koncesije za taj posao austrijskoj firmi Alpina - Por izazvalo buru u javnosti i sumnju u to kako je čitav posao sklopljen. Koncesija je raskinuta krajem 2008. godine, kada Velimir Ilić više nije bio u vlasti.

Ceo intervju Velimira Ilića pročitajte u ovde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilić sanja koridore

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2012, 00:23

Kandidat za ministra građevine i urbanizma Velimir Ilić rekao je da mu je životni san da izgradi Koridor 11.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Koridor je moj životni san"

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2012

"Želim da gradim jeftine stanove, pokrenem firme, građevinu dignem na noge, rešim probleme legalizacije.. I, naravno, da završim Koridor 11 od Beograda do južnog Jadrana, koji je moj životni cilj, moj san.." Ovo su neki od prioriteta koje u razgovoru za "Novosti“ nabraja lider Nove Srbije Velimir...

Nastavak na Vesti-online.com...

Velja Ilić: Autoput do Jadrana je moj san

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2012

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, koji će u novoj vladi Srbije biti ministar građevine i urbanizma, izjavio je da je završetak izgradnje Koridora 11, od Beograda do južnog Jadrana, njegov životni cilj i njegov san.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.