Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2012, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTV u legalizaciji softvera

NOVI SAD -

Radio televizija Vojvodine i "Net inženjering" iz Novog Sada, predstavnik kompanije Majkrosoft potpisali su ugovor o završetku procesa legalizacije softvera koji se koristi u proizvodnji programa.

Tako je naša medijska kuća, ne samo ispunila svoju zakonsku obavezu, već se i pridružila u borbi za smanjenje piraterije, što je jedan od uslova za članstvo Srbije u Evropskoj uniji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Veća stabilnost sistema i bolja produktivnost zaposlenih samo su neke od prednosti koje legalni softver, uz dodatne pogodnosti, može da pruži, objašnjava Uroš Stupljanin iz kompanije Majkrosoft Srbija. Stupljanin ističe da je ta kompanija izuzetno zadovoljna što je za novog korisnika dobila veliku i jaku medijsku kuću kao što je RTV.

RTV je prepoznao korist i potrebu legalizacije softvera što će osavremeniti i unaprediti proizvodnju programa. Zvanično potpisivanje ugovora zapravo je završnica višegodišnjeg procesa legalizacije.

"Za RTV to je značajan završni korak i zahvaljujemo se i majkrosoftu na istrajnosti da pregovaraju sa nama više od godinu dana i da dođemo da jednog aranžmana gde ćemo konačno legalno koristiti Majkrosoftove softvere", kaže Siniša Isakov, generalni direktor RTV-a.

U Srbiji je 2011. godine piraterije iznosila 72 posto, što je za nekoliko procenata manje nego prethodnih godina. Jedan od uslova za članstvo Srbije u Evropskoj uniji je i smanjenje piraterije ispod 60 odsto, a inicijativa RTV-a je odličan primer da tu zakonsku obavezu ispune i druge firme i institucije u našoj zemlji.


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.