Nova sednica Skupštine u četvrtak

Izvor: RTS, 04.Mar.2013, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova sednica Skupštine u četvrtak

Nova sednica Skupštine Srbije, na čijem dnevnom redu će se naći predlozi zakona o energetskoj efikasnosti i legalizaciji, počeće u četvrtak 7. marta, ali još nije poznato kada će poslanici debatovati o mleku.

Potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač sazvala je sednicu parlamenta za četvrtak, 7. mart, na kojoj će biti više zakonskih predloga, među kojima su akti o energetskoj efikasnosti, kao i potvrđivanju ekonomskih i drugih sporazuma s Rusijom i Ujedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Arapskim Emiratima.

Poslanici će polemisati i o ratifikaciji sporazuma koji su postignuti između Vlade Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata kako u oblasti infrastruktutre tako i u oblasti namenske industrije.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić rekao Tanjugu je da je na današnjoj sednici skupštinskog Kolegijuma dogovoreno da nova sednica parlamenta, koja ujedno označava i početak prolećnog zasedanja, počne 7. marta

"Radi se o zakonima koji se tiču svih građana Srbije. To je prvi paket ratifikacije sporazuma između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji će, siguran sam, posle ratifikacije biti finalizarani kroz velike investicije u Srbiji i otvaranje radnih mesta, a time i boljeg života građana", rekao je Babić.

Govoreći o mogućnosti da parlament debatuje i o celoj situaciji oko mleka, što je prošle sedmice podržala i poslanička grupa SNS-a, Babić je rekao da na današnjoj sednici Kolegijuma nije definisano kada će ta sednica biti održana, ali da će do nje definitivno doći.

"Stav SNS-a je da želimo da prava istina izađe pred građane Srbije i da oni koji su odgovorni za ovakvu situaciju i odgovaraju, bilo da je reč o onima koji nisu dobro radili svoj posao ili onima koji su želeći da se politički promovišu uznemirili gradjane Srbije", istakao je Babić.

Na pitanje šta će predsednik SNS-a i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas saopštii javnosti i šta očekuje, Babić je rekao da očekuje pre svega kontinuitet politike nulte tolerancije za svakog ko se ogrešio o zakon bez obzira da li je član SNS-a ili je član neke druge stranke.

"Oni koji su svojim činjenjem ili nečinjenejm doprineli da se srpska javnost uznemiri ili bude ugrožena moraće da odgovaraju. Ne bih sada neka rešenja prejudicirao, ali to će najbolje reći Vučić, koji u Srbiji posle 20 godina modernog parlamentarizma konačno patentirao osećaj i odgovornosti i nulte tolerancije za bilo šta što je mimo zakona", naglasio je Babić.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.