Izvor: Blic, 22.Avg.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve"kašikare" pronađene u kontejneru u Nišu

U kontejneru u niškom naselju Stevan Sinđelić, policija je pronašla dve ručne bombe "kašikare", saznaje "Blic". Nakon primljene prijave, ekipe za kontradiverzionu zaštitu na licu mesta obezbedile su eksplozivne naprave i nakon toga ih odnele na bezbedan način.

Bombe su na sreću uočene na vreme, pre dolaska čistača JKP "Medijana" koji prazne kontejnere auto smećarem, pa je tako izbegnuto da dođe do njihovog aktiviranja prilikom mlevenja otpada u kamionu i mogućih tragičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posledica.

Ko je uprkos akciji legalizacije oružja i munucije odčučio da se na ovako opasan način oslobodi eksplozivnih naprava - za sada nije poznato.

Prema informacijama objavljenih na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova u Srbiji je 1. jula počela akcija legalizacije oružja koja će trajati do 1. novembra 2016.godine. U tom periodu vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.

Prema podacima MUP-a, tokom prethodne legalizacije koja je sprovedena u 2015.godini, iz ilegalnog u legalne tokove prešlo preko 7.500 komada oružja, koje su građani predali. Tada je predato 287 automtaskih pušaka, 32 škorpiona, 15 ručnih bacača, 1.107 bombi i eksplozivnih sredstava, kao i 160.434 komada municije različitog kalibra.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NIŠ: Dve kašikare pronađene u kontejneru

Izvor: Kurir, 22.Avg.2016

...Nakon prijave građana intervenisala je policija i „kašikare“ bezbedno uklonila Pretpostavlja se da je njihov vlasnik na ovaj način hteo da se otarasi oružja da ne bi morao da dokazuje njihovo poreklo..Iz tog razloga policija podseća da je u toku legalizacija oružja koja traje do 1 novembra...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.