Zver od 270.000 evra: Lamborghini STO SC 10 Anniversario FOTO

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 22:40

Zver od 270.000 evra: Lamborghini STO SC 10 Anniversario FOTO

Za neke bogataše, superautomobil serijski proizveden nije dovoljno ekskluzivan. Srećom po njih, Lamorghini je spreman da im usliši svaku želju.

Upravo tako je nastao i jedinstveni Lamborghini Huracan STO SC 10 Anniversario, koji se, uprkos nezgrapnom imenu, može lako opisati: to je najekstremniji Lamborghini modernog doba koji se legalno može voziti po putu.

Kao što ime implicira, novi specijal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izrađen na bazi Huracan STO modela, koji je i sam pravljen tako da bude "zver".

Ne zna se još da li je spektakularni 5,2-litarski V10 motor od 631 KS modifikovan za Anniversario, koji je moćniji od Huracan Super Trofeo Evo2 modela.

Što se dizajna tiče, Lamborghini se odlučio za još veću aerodinamičnost, kako bi se što je više moguće približio trkačkom automobilu.

Eksterijer ovog modela inspirisao je Lamborghini SC63 Le Man, sa Verde Mantis karoserijom, a crno-zelena tema se nastavlja i u enterijeru. S obzirom na to da, kada se pravi ovakav automobil, nema granica željama, nema granica ni za cenu: u ovom slučaju, Anniversario će koštati oko 270.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.