Stigao je još opakiji Lamborghini Urus S FOTO

Izvor: B92, 30.Sep.2022, 14:24

Stigao je još opakiji Lamborghini Urus S FOTO

Lamborghini je odlučio da zadrži status najbržeg super SUV-a.

Urus je bio puni pogodak za Lamborghini. Već sada je najprodavaniji model brenda i uprkos paprenoj ceni donosi više od pola Lamborghinijevih prihoda.

Sada je stigao Urus S sa pogonom koji je pozajmljen od Performante verzije. Oni bolje upućeni će se setiti da je Performante oborio rekord na Pikes Peak-u. A to nije mala stvar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Urus je svojevremeno oduševio ljubitelje brzine kad je sa 650 "konja" stigao do 100 km/h za 3,6 sekundi i dostigao maksimalnih 305 km/h.

Sada ima "đavolskih" 666 KS, a do stotke ubrzava za samo 3,3 sekunde, bolje od bilo kog drugog serijskog SUV-a današnjice (doduše, Porsche Cayenne Turbo GT je isto na 3,3 s).

Uz ovakve performanse ide i odgovarajuća cena.

Lamborghini Urus S u Italiji košta 195.538 evra bez poreza, što je opet jeftinije od jednako motorizovane, ali i ekstremnije Performante verzije, čija je cena čak 218.487 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.