Dolar oslabio drugu nedelju zaredom

Izvor: B92, 05.Jul.2020, 13:03

Dolar oslabio drugu nedelju zaredom

Njujork, London -- Na svetskim valutnim tržištima vrednost dolara prema korpi valuta blago je pala i prošle nedelje, druge zaredom, dok je kurs evra neznatno porastao.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrednost američke u odnosu na ostalih šest najvažnijih svetskih valuta, oslabio je prošle nedelje 0,2 posto, na 97,25 poena.

Pritom je kurs evra prema dolaru porastao 0,25 posto, na 1,1250 dolara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U odnosu na japansku valutu cena dolara porasla je, pak, 0,3 posto, na 107,50 jena.

Na valutnim tržištima već neko vreme vlada oprez zbog korona-krize pa kursevi najznačajnijih svetskih valuta ne osciliraju osetnije, piše portal Indeks.

Podršku dolaru pružaju bolji nego što se očekivalo pokazatelji iz američke privrede pa se ulagači nadaju da bi najveća svetska ekonomija uskoro mogla da izađe iz recesije.

Tako je u četvrtak objavljeno da je u junu broj zaposlenih u SAD porastao za rekordnih 4,8 miliona, oko 1,8 miliona više nego što su analitičari u anketi Rojtersa očekivali.

Uprkos rekordnom rastu zaposlenosti dva meseca zaredom, američko tržište rada samo se delimično oporavilo, s obzirom na to da su aprilu i maju zbog restriktivnih mera usmjerenih na suzbijanje koronavirusa bez posla ostala oko 22 miliona ljudi.
Pogledaj vesti o: Kurs evra

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.