Ovce okupirale sarajevske parkove

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovce okupirale sarajevske parkove

Umesto dece i kućnih ljubimaca po sarajevskim parkovima šetaju ovce. Naime, uoči Kurban-bajrama veliki broj stočara doveo je svoja stada, a kako bi zauzeli što bolje izložbene lokacije, uveli su ovce i u gradske parkove.

Pred najveći muslimanski praznik, Kurban-bajram, mnogi stočari žele da zarade što više prodajući ovce. Da bi se izborili za što bolju prodajnu lokaciju, mnogi od njih ne prezaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da "robu" izlože i na zelenim površinama, pa su tako parkove u Sarajevu "okupirale" ovce, prenosi sajt Kliks.ba.

U naselju Buća Potok, grupa muškaraca je pozicionirala stado ovaca na javnu površinu kako bi građani pogledali i probrali životinje. Imajući u vidu da je tako nešto nezakonito policija je reagovala, ali bez uspeha.

"Policija i nadležna inspekcija su na terenu, ali stočari odbijaju da odu. Videćemo šta će se desiti", rekli su u gradskoj policijskoj upravi.

Proteklih dana u sarajevskom naselju Otoka, prema pisanju Kliksa, zabeležena je slična situacija, a pre nekoliko dana u blizini Suda BiH četvorica muškaraca gulila su kožu zaklanoj ovci.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.