Jusufspahić čestitao Kurban-bajram

Izvor: NaDlanu.com, 25.Okt.2012, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jusufspahić čestitao Kurban-bajram

BEOGRAD, 25. oktobra 2012. (Beta) - Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić čestitao je u četvrtak svim muslimanskim vernicima u Srbiji Kurban-barjam i u Bajrakli džamiji u Beogradu pročitao bajramsku poslanicu.

BEOGRAD, 25. oktobra 2012. (Beta) - Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić čestitao je u četvrtak svim muslimanskim vernicima u Srbiji Kurban-barjam i u Bajrakli džamiji u Beogradu pročitao bajramsku poslanicu.Jusufspahić je pozvao muslimane Srbije da, Alaha svevišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << radi, pripreme svoje kurbane da ih žrtvuju i pomognu nemoćnim.Praznik se zove Kurban-bajram jer se tada prinosi žrtva - kurban (ovca ili goveče), što znači približavanje Bogu. Običaj je da se meso (od kurbana) deli sirotinji, susedima i rodbini.Bajram nastupa današnjim zalaskom sunca. Bajramska molitva biće održana u petak u 7.45.Svi muslimanski verski praznici računaju se po mesečevoj, a ne po sunčevoj godini, a Kurban-bajram je dva meseca i 10 dana posle Ramazanskog bajrama.Kurban-bajram se naziva i hadžijski zato što se toga dana završava glavno godišnje hodočašće u Kabi, odnosno u Meki, u Saudijskoj Arabiji, najvećem islamskom svetilištu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.