Dr. Plojović o kurbanskoj akciji

Izvor: SandzakPress.net, 20.Jul.2020, 14:21

Dr. Plojović o kurbanskoj akciji

Gostujući u Temi dana Sandžak televezije dr. Rešad ef. Plojović pojasnio je odluku Mešihata IZ-e u Srbiji o načinu klanja i dijeljenja kurbana usljed epidijeme i sprečavanja širenja korona virusa. Pojasnio je da neće biti primanja kurbana niti mesa, već svi koji žele mogu uplatiti kurban u Mešihatu koji će se pripremati prema higijenski i sanitarnom propisima uz nadležna lica iz svake struke od zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << do vjerske. Također, podjela mesa neće biti vršena sada već kad se za to steknu uslovi, što će Mešihat objaviti na vrijeme. Dr. Plojović istakao i da je, prema njegovim podacima od izbora do prije dva dana prema evidenciji Mešihata IZ-e u Srbiji preminulo 300 osoba. The post Dr. Plojović o kurbanskoj akciji appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Kurban Bajram

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Mešihat spreman za realizaciju kurbanske akcije

Izvor: SandzakPress.net, 20.Jul.2020

Gostujući u Temi dana Sandžak televezije dr. Rešad ef. Plojović, rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata i koordinator kurbanske akcije, pojasnio je odluku Mešihata IZ-e u Srbiji o načinu klanja i dijeljenja kurbana usljed epidijeme i sprečavanja širenja korona virusa. Naglasio je da...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.