Čestitke zvaničnika za Kurban-bajram

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke zvaničnika za Kurban-bajram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom velikog praznika Kurban-bajrama, uputio je čestitku Reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije gospodinu Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji gospodinu Mevludinu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti.

Kako se navodi u saopštenju Pres službe predsednika Srbije, u čestitki piše:

"Želimo da ljubav i radost ispune njihova srca, i da ga provedu u spokoju duše, dobrom zdravlju i zajednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa bližnjima."

Brnabić:Da mir i tolerancija budu u duši svih nas

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je reisu - ul - ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i građanima islamske veroispovesti Kurban -bajram.

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime, vama i svim građanima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama.

Uverena sam da udruženi možemo da stvaramo bolju državu Srbiju, u kojoj se poštuju i uvažavaju kulturne i verske različitosti, neguje zajedništvo i afirmišu vrednosti svih građana, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost", navodi se u čestitki, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

"Uz želju da mir i tolerancija budu u duši svih nas, čestitam vam praznik i želim da ga provedete u miru, spokoju i radosti u krugu svojih voljenih", navela je premijerka Brnabić.

Zukorlić: Da bošnjački narod postane jedinstven u najbitnijim pitanjima u BiH, Sandžaku i svim drugim prostorima

Narodni poslanik Muamer Zukorlić čestitao je nastupajući praznik Kurban bajram svim vernicima, Bošnjacima i muslimanima celog sveta, uz želju da praznik provedu u porodičnom ambijentu i bratskoj ljubavi i slozi.

Zukorlić je praznik istovremeno čestitao reis ul ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftiji Mevludu Dudiću.

Uz podsećanje da i ove godine nekoliko miliona muslimana širom sveta, svih rasa i nacija, svedoče jedinstvu muslimanskog ummeta, Zukorlić u čestitki kaže da je i ovaj Kurban bajram prilika za iskazivanje želje i molbe Stvoritelju da bošnjačkom narodu podari snage, iskrenosti i mudrosti da prenabregne sve međusobne nesuglasice i postane jedinstven u najbitnijim pitanjima u BiH, Sandžaku i svim drugim prostorima.

"U tom duhu, a podučeni porukama Ibrahimove i Ismailove kušnje, upućujemo dovu Stvoritelju da blagoslovi sav bošnjački i muslimanski ummet, da ove mubarek dane provedemo u međusobnom zijaretu, porodičnom ambijentu i bratskoj ljubavi i slozi", navodi Zukorlić uz praznični pozdrav "Bajram šerif mubarek olsun".

Čestitali Maja Gojković, Nela Kuburović, Branko Ružić i Aleksandar Vulin...

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je svim građanima Srbije islamske vere čestitala Kurban bajram.

Čestitam vam Kurban bajram sa željom da ga provedete u zdravlju i veselju, u duhu zajedništva, okruženi porodicom i prijateljima. Neka veliki praznik podstakne i učvrsti istinske vrednosti praštanja, međusobnog uvažavanja i razumevanja, poručila je Maja Gojković.

Kurban bajram su čestitali i ministri pravde, državne uprave i odbrane Nela Kuburović, Branko Ružić i Aleksandar Vulin.

Nela Kuburović je navela da radost velikog praznika treba da ispuni srca svih ljudi, kako bi nepogrešivo vodila putevima praštanja, ljubavi i poštovanja.

Ružić je svim građanima islamske veroispovesti poželeo da praznik proslave u duhu običaja i tolerancije, u miru i dobrom raspoloženju.

Vulin je poručio da bajramski dani podsećaju na negovanje uzvišenih vrednosti islama, čije trajne poruke inspirišu na afirmaciju dobra i solidarnosti među ljudima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.