Novi Sad: Uhapšen novinar iz Makedonije

Izvor: Mondo, 21.Apr.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Uhapšen novinar iz Makedonije

Novosadska policija privela je makedonskog novinara Zorana Božinovskog (50) iz Kumanova po poternici Interpola.

Foto: youtube/printscreen Zoran Božinovski

 Kako je preneo lokalni radio 021, prema nezvaničnim informacijama, uhapsili su ga pripadnici Uprave kriminalističke policije po nalogu Ministarstva pravde, ali za sada nije poznato koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << razlog za privođenje Božinovskog.

Kako se navodi, on već nekoliko godina boravi u Novom Sadu i već je bio hapšen u novembru 2013. godine po Interpolovoj poternici, nakon čega je proveo više od godinu dana u ekstradicionom pritvoru.

Odlukom Apelacionog suda pušten je na slobodu kada mu je oduzet pasoš i naloženo da ne sme da napušta Srbiju.

Dodaje se da je za njim je svojevremeno bila raspisana poternica u okviru policijske akcije "Špijun" u Makedoniji, a bio je osumnjičen za špijunažu, zločinačko udruživanje i iznudu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija izručila Zorana Božinovskog Makedoniji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2016

Makedonski novinar, vlasnik internet portala "Burevesnik" Zoran Božinovski izručen je danas Makedoniji, koja ga traži zbog udruživanja u kriminalnu skupinu, špijuniranje i ucjene...Ministar pravde Srbije Nikola Selaković je potpisao odluku o izručenju Božinovskog nakon odluke suda da su ispunjene...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Novinar Božinovski izručen Makedoniji

Izvor: RTS, 21.Apr.2016

Makedonski novinar, vlasnik internet portala "Bure vesnik" Zoran Božinovski izručen je Makedoniji, koja ga traži zbog udruživanja u kriminalnu grupu, špijuniranje i ucene, saznaje "Tanjug". . Ministar pravde Nikola Selaković...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.