Ahmeti pregovarao s teroristima

Izvor: B92, 15.Maj.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmeti pregovarao s teroristima

Lider stranke makedonskih Albanaca DUI Ali Ahmeti izjavio je da je posredovao u predaji većeg dela oružane grupe koja je napala policiju u Kumanovu.

Ahmeti, čija je stranka u vladajućoj makedonskoj koaliciji, rekao je televiziji Alsat-M da ga je 9. maja ujutro pozvao čovek koji je tvrdio da učestvuje u oružanom sukobu s policijom u Kumanovu i zatražio od njega da im obezbedi koridor da pobegnu iz grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je on odbio, ali je dodao da su od tog momenta počeli pregovori uz posredstvo OEBS-a.

Ti pregovori rezultirali su predajom 26 od ukupno 30 članova naoružane grupe, dodao je Ahmeti i rekao da nije uspeo pokušaj pregovarača da i ostale nagovore na predaju.

Ahmeti je rekao da je o svojoj komunikaciji i pregovorima obavestio ambasadu SAD u Makedoniji i misiju OEBS-a, kao i da mu se tim povodom javio premijer Nikola Gruevski, koji je prema rečima Ahmetija, bio sumnjičav prema mogućnosi da se teroristi predaju.

On je još rekao da je rukovodstvo njegove partije 5. maja imalo kontakt s terorističkom grupom koja je kasnije napala policiju u Kumanovu, pri čemu je poginulo osam policajaca.

U pregovorima je tada učestvovao gradonačelnik mesta Lipkovo i funkcioner DUI'ja Sadula Duraku, ali nije uspeo da u razgovoru sa jednim od vođa oružane grupe Samijem Ukšinijem spreči njihovu akciju.

Jedan od terorista je u bekstvu i policija traga za njim.

Nekoliko centralnih ulica u Kumanovu je potpuno blokirano, a sumnja se da je razlog tome potraga za teroristom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ali Ahmeti: Posredovao sam u predaji terorista u Kumanovu

Izvor: Blic, 15.Maj.2015

Lider Demokratske unije za intergraciju (DUI) Ali Ahmeti, kao predstavnik makedonskih Albanaca izjavio je da je posredovao u predaji većeg dela oružane grupe koja je 9. i 10. maja napala makedonsku policiju u Kumanovu...Demokratska unija za integraciju (DUI) koju predvodi Ahmeti, u vladajućoj je koaliciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.