Žuriću nagrada Zlatni suncokret

Izvor: RTS, 21.Feb.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuriću nagrada "Zlatni suncokret"

Književniku Vuletu Žuriću uručena je nagrada, "Zlatni suncokret" za roman "Pomor i strah". Priznanje se dodeljuje za najbolje ostvarenje na srpskom jeziku objavljeno u prethodnoj godini.
Roman "Pomor i strah" govori o godinama kuge u Sremu, krajem 18. veka, o epidemiji, koja je za manje od godinu prepolovila broj stanovnika tada velike i važne varoši Iriga.

Književnik Vule Žurić kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da sportskim rečnikom rečeno, NIN-ova nagrada je prvenstvo države, a ovo je "Kup maršala Tita".
"Malo sam se našalio. A, sad je ispalo da je ovo Olimpijada, ali bez obzira na sve, književna nagrada je književna nagrada. Meni je drago što je žiri imao tu priliku. Njima je na neki način možda lakši posao, a s druge strane, imao je veću odgovornost da sagleda celokupnu izdavačku produkciju", naveo je Žurić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.