Izvor: SEEcult.org, 13.Apr.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život i potrebe studenata

Bavljenje umetnošću i odlasci u neku od institucija kulture nisu baš omiljeni načini na koje bi studenti u Srbiji želeli da provode slobodno vreme - oni više vole da se u dokolici bave sportom, druže sa prijateljima, gledaju TV, slušaju muziku, da spavaju ili da se pak dosađuju. Svega 10 odsto studenata učestvuje u kulturnom životu, ali su zato redovni posetioci klubova, pokazuje istraživanje o kulturnom životu i potrebama studenata u Srbiji koje je Zavod za proučavanje kulturnog razvitka sproveo krajem 2010. godine.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Oko 80 odsto studenata u Srbiji ne posećuje muzeje

Izvor: Blic, 14.Apr.2011, 13:35

Studenti u Srbiji preopterećeni su obavezama na fakultetu, imaju svega jedan do tri slobodna sata dnevno koje uglavnom provode u druženju s prijateljima, gledanju televizije i slušanju muzike, dok je samo 10 odsto njih zainteresovano da unapredi svoj kulturni život. Više od 80 odsto studenata retko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.