Želim da Tarantino poludi

Izvor: B92, 15.Avg.2020, 11:00

"Želim da Tarantino poludi"

Spilbergovi snimci Kventina Tarantina i Dženifer Eniston za njegovu video-igru iz 1997. godine prepravljani su u novo iskustvo.

Video-igra Stivena Spilberga iz 1997. godine "Directors Chair" ponovo je pokrenuta i zamišljena kao avanturistička igra, i sve to zahvaljujući predavaču Univerziteta Kernegi-Melon Paolu Pederciniju.

Simulacija je prvobitno stvorena kako bi pomogla ambicioznim režiserima da pogledaju filmski proces iznutra. Kako su naveli mediji svojevremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Spilberg te uči kako da režiraš igrani film. Igrač bi prošao kroz probleme na setu i sastavio priču iz snimaka koje je Spilberg snimio."

Igra "Directors Chair" uglavnom je bila zabavna, i sadržala je sumanute izvedbe Kventina Tarantina u unapred snimljenim scenama koje igrač i Spilberg snimaju (odnosno biraju) i sastavljaju tokom igre.

Tarantinova gluma je od ključnog značaja za Pedercinijevu novu verziju "Directors Chair", koja uključuje sve unapred snimljene filmske isečke iz originalne igre i organizuje ih u narativnu avanturu čija priča zavisi od izbora samog igrača.

Dok korisnici "igraju" ovu igru u novom ruhu, oni su primorani da donose odluke o naraciji koja uključuje hoće li Tarantino ostati miran ili će poludeti. Potom imate opciju da Tarantino krene da priča viceve. Na snimcima koji su korišćeni u originalnoj igri nalazi se i Dženifer Eniston.

Tarantinov performans je, malo je reći, neverovatan. Kao što je "World Gaming World" primetio: "Zašto je Kventin Tarantino izabran za jednog od aktera za ovu igru je misterija... vrhunski pisac i perspektivan režiser , ali ponekad ga je bolno gledati".

Ovde možete isprobati ovu verziju igre i naterati Tarantina da poludi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.