Zbog korone nema dečijih predstava u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 14:46

Zbog korone nema dečijih predstava u Kikindi

Nove mere Kriznog štaba u Kikindi podrazumevaju zabranu okupljanja kako na otvorenom, tako i zatvorenom prostoru. Zbog toga i Dečije pozorište "Lane" u narednom periodu neće moći da organizuje predstave za najmlađu publiku, iako ima dvorište u kom bi mogla da se drži propisana distanca. Ipak, aktivnosti za njih nisu prestale, budući da, kao i svakog leta, imaju organizovane Školu glume i Školicu baleta.

Najmlađa pozorišna publika bila je oduševljena početkom juna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada se ponovo vratila u jedini dečiji teatar na severu Banata. Ipak, nove mere ponovo su zatvorila vrata kikindskog Pozorištanca "Lane" i sve predstave su otkazane. Za one najveće zaljubljenike u pozorište sada je tu Škola glume, koja funkcioniše u skladu sa novonastalom situacijom, objašnjava Sanja Petkov, koja vodi pomenutu Školu.

"Mi smo roditeljima predočili da maloletna lica, odnosno deca moraju imati maske, da moramo poštovati propisane mere, koje su sad na snazi. Ko god je voljan i željan i u ovom momentu se može priključiti, jer je zaista malo aktivnosti za decu, ne samo tokom leta, već tokom cele godine."

Uz glumu, i ove godine najmlađi Kikinđani mogu da načine još neke umetničke korake, kroz Letnju školicu baleta. Interesovanje za pomenutu aktivnost, prema rečima Jovane Banić koja drži časove baleta, nadmašilo je sva očekivanja:

"Letnja Školica baleta se organizuje već četvrtu godinu za redom. Imam osećaj da je svake godine sve više dece. Tako je bilo i ove godine. Ovo je možda i najposećenija sezona, jer imamo najviše prijavljene dece, bez obzira na celu ovu situaciju. Mi se isto tako trudimo da se pridržavamo svih mera," rekla je Banićeva.

Budući da je dvorište Dečijeg pozorišta "Lane" jedinstveno u Vojvodini, jer obuhvata veliku površinu na kojoj postoji mogućnost da se publika pridržava distance, ostaje žal što predstava na otvorenom neće biti u narednom periodu, kaže direktor "Laneta" Aleksandar Maletin:

"Mislim da deci više ne smemo da uskraćujemo ništa, jer smo došli do momenta kada nam roditelji upisuju decu i kažu "Znate, oni se od početka godine nisu družili sa decom". To je apsolutno veliki promašaj za sve nas."

Ipak, zdravlje je na prvom mestu, pa se propisi moraju poštovati. Dok predstava nema, najmlađi u Kikindi u glumi će uživati kroz perspektivu pravih umetnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.