Završen peti Good Food & Wine Festival

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 10:11

Završen peti Good Food & Wine Festival

Na beogradskoj Sava promenadi juče je završen peti po redu „Good Food & Wine Festival.“ Posetioci su mogli da probaju hranu i pića više od 100 izlagača iz Srbije i regiona i na jednom mestu osete turistički potencijal naše zemlje.

Ovakvi festivali prilika su i da se Srbija, kao i njeni delovi, brendiraju kao destinacija, istakla je otvarajući festival Danijela Vićentijević , samostalni savetnik u Ministarstvu turizma i omladine, pod čijim pokroviteljstvom se ova manifestacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << održava.

- Sve više turista je zainteresovano da upozna autentičnost, tradiciju i gastronomsku kulturu koju mi na najbolji način ovim putem predstavljamo. Beograd postaje najprestižnija siti brejk destinacija u regionu i šire, i to možemo proširiti i na druga mesta po Srbiji. O tome ćemo ovde razmeniti ideje - navela je Vićentijević.

Uz probu lokanih specijaliteta i vina, posetioci su uživali i u kulturno umetničkom programu. Goste je zabavljao KUD „Krsmanac“ i KUD „Kolan“, mlada operska pevačica Ivana Barišić, Vanja Cenić i DJ Luiđi…

Priznanja novinarskog žirija su dobili najistaknutiji proizvođači u 12 kategorija, dok su srećni posetioci dobili veliki broj nagrada na tomboli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Održan peti „Good Food & Wine“ festival

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 03.Jul.2023

Peti „Good Food & Wine“ festival održan je u Beogradu pod sloganom „Mesto dobrih ukusa“, a posetioci festivala na Sava promenadi imali su priliku da probaju hranu i pića od preko 100 izlagača iz Srbije i regiona, kojom se afirmišu privredni i turistički potencijali Srbije. Menadžerka...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.