Završen Bitef, Gran pri švajcarskoj predstavi

Izvor: N1 televizija, 23.Sep.2018, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Bitef, Gran pri švajcarskoj predstavi

Švajcarska produkcija "Zaostavština, komadi bez ljudi", reditelja Štefana Kegija i Dominika Ibera dobitnik je nagrade Gran pri "Mira Trailović" kao najbolja predstava 52. Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala - Bitef.

Na sinoćnoj ceremoniji zatvaranja festivala u Beogradu, specijalna nagrada "Jovan Ćirilov" dodeljena je predstavama "Večna Rusija" i "Rekvijem za L", dok je nagrada "Politike" za najbolju režiju na 52. Bitefu pripala predstavi "Zaostavština, komadi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bez ljudi".

Nagradu publike osvojila je predstava "Svita br. 3 'Evropa", reditelja Žorisa Lakosta.

Zatvaranju 52. Bitefa prisustvovala je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja je ocenila da je taj festival jedna od platformi za edukaciju, međunarodnu razmenu i saradnju koje Srbiju najbolje predstavljaju u svetu.

Svečanom zatvaranju Bitefa prisustvovalo je i 150 učenika muzičkih škola i akademija iz Ćuprije, Novog Sada, Kragujevca i Beograda, mladih talenata koje je ugostila Beogradska filharmonija.

Pod sloganom "Svet bez ljudi" na ovogodišnjem Bitefu je od 13. do 22. septembra prikazano deset predstava iz Slovenije, Francuske, Srbije, Hrvatske, Nemačke, Estonije,Izraela, Švajcarske i Belgije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.