Izvor: Blic, 18.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sada nepoznata sudbina ribnjaka

Za sada nepoznata sudbina ribnjaka

PRIJEPOLJE - U manastiru Mileševa nedavno je održan sastanak predstavnika Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, sa direktorom Markom Omčikusom na čelu i trojicom episkopa SPC, mileševskim Filaretom, timočkim Justinom i vranjanskim Pahomijem. Razgovaralo se o ugrožavanju manastirskog kompleksa bespravnom gradnjom na području manastira Mileševa. Rezultat sastanka je, kako saznajemo, kompromisno rešenje, koje podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poštovanje zaštićene zone manastirskog kompleksa, uz uvažavanje potreba bratstva Mileševe za manastirskom ekonomijom.

Nema, međutim, informacija da li će biti stopirana izgradnja velikog ribnjaka, neposredno uz portu manastira Mileševa, na koju je pre nekoliko dana alarmantno upozorio domaću javnost upravo Omčikus. Tada je odgovornima u mileševskoj eparhiji zaprećeno i krivičnim prijavama, ali su se strasti, očigledno, stišale. Episkop mileševski Filaret nije želeo da razgovara na ovu temu, već je samo kratko rekao da je sve u skladu sa zakonom i da monasi moraju od nečega da žive. B. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.