Za Matićev šal konkuriše 15 knjiga

Izvor: Akter, 01.Sep.2014, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za "Matićev šal" konkuriše 15 knjiga

Na konkurs 33. kulturne manifestacije "Matićevi dani" Narodne biblioteke Ćuprije, za književnu nagradu "Matićev šal", prijavilo se 15 pesnika sa prvim zbirkama

Žiri, na čijem je čelu beogradski pesnik Radomir Andrić, zasedaće u sredu, kada će, očekuje se, saopštiti ime dobitnika nagrade.

Knjige su poslali pesnici iz "desetak" gradova Srbije.

"Matićev šal" se sastoji od unikatnog ručno pletenog šala, povelje i novčanog iznosa a dodeljuje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za prvu zbirku pesama, objavljenu izmdeđu dve manifestacije, pesniku do 27 godina, objasnio je Rančić.

"Matićevi dani" se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Skupštine opštine Chuprija a posvećeni su velikanu srpske književnosti, nadrealisti, akademiku i diplomati Dušanu Matiću (1898.-1980), rođenom u Chupriji 13. septembra.

Nagrada će, biti uručena 12. septembra u Narodnoj biblioteci "Dušan Matić" u Chupriji, koja se nalazi u rodnoj kući Matića.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.