Vučić odbio ostavku Radoša Ljušića?

Izvor: Blic, 21.Okt.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić odbio ostavku Radoša Ljušića?

Situacija u "Službenom glasniku" i dalje je neizvesna posle otkazivanja današnje konferencije za novinare na kojoj je v.d. direktora Radoš LJušić trebalo da obrazloži svoju ostavku, a sam se Ljušić tokom dana nije odazivao na telefonske pozive, dok je u njegovom kabinetu Tanjugu rečeno da nema komentar.

U međuvremenu su "Novosti" prenele da je Ljušića jutros primio premijer Aleksandar Vučić i zamolio ga da povuče ostavku, koju je, navodno, još juče podneo. Informaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o tome da premijer nije želeo da prihvati ostavku, "Novosti" su, međutim, povukle sa svog sajta.

V.d. direktora JP „Službeni glasnik“ Radoš Ljušić nije juče želeo da komentariše razloge niti da potvrdi da je podneo ostavku.

- Sve što imam reći ću na konferenciji za novinare - rekao nam je kratko Ljušić, a kako se ispostavilo i to nije bilo tačno pošto je jutros konferencija za novinare iznenada otkazana, bez ikakvog objašnjena.

Iako je za vreme njegovog mandata bilo nekoliko razloga za njegovu ostavku, postoje razne spekulacije o toj iznenadnoj odluci. Bilo kako bilo, čini se da mnogima dojučerašnji v.d. direktora „Službenog glasnika“ donosi nevolje, pa i onima koji su ga doveli na to mesto, a to su navodno ljudi iz struje predsednika Tomislava Nikolića. Zbunjuje donekle činjenica da ostavku daje (ili bar najavljuje) uoči Sajma knjiga, a neretko se spominje da je svojevremeno bio kandidat za ambasadora u Slovačkoj, o čemu su glasovi, međutim, u poslednje vreme utihnuli.

Kao jedan od razloga ostavke pominje se i činjenica da ne bi mogao da ostane na čelu državne firme kao vršilac dužnosti, a ukoliko bi u doglednom periodu bio izabran na funkciju direktora, on bi po sili zakona sledećeg meseca, kada puni 65 godina, morao da ide u penziju.

„Službeni glasnik“ je za vreme Ljušićeve vladavine dospeo u centar interesovanja zbog iznošenja testova za prijemni u srednje škole i gimnazije iz njihove štamparije. Nakon toga su svi bili zaprepašćeni famoznim aneksima ugovora koji su poslati krajem prošle godine „Glasnikovim“ autorima s namerom da se definišu uzajamni odnosi, pa tako u izmeni ugovora stoji da će njihove knjige koje se ne prodaju biti kvalifikovane kao stari papir.

U magacinima „Službenog glasnika“ su se našla i dela Ničea, Pekića, Šopenhauera, Prusta, Sretena Marića i mnogih drugih.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ljušić povukao ostavku

Izvor: RTS, 21.Okt.2014

Vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Radoš Ljušić jutros je razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, koji ga je zamolio da povuče ostavku, pišu "Novosti"...Konferencija za novinare Službenog glasnika, čija je tema, prema najavi, trebalo da bude ostavka v.d. dikrektora tog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.