Izvor: Arte, 17.Maj.2021, 10:51

Vremeplov – festival animiranih sećanja

Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA raspisuje konkurs tragajući za porodičnim filmovima, fotografijama iz ličnih albuma ali i za raznovrsnim umetničkim sadržajem, kulturnim programima

Povodom održavanja Festivala animiranih sećanja o Novom Sadu – VREMEPLOV, kao i akcijama koje će promeniti svet, ups, u stvari vašu okolinu, ili ipak svet?!

Konkurs je otvoren i za PR lice, za voditelja programa a raspisan je i poziv volonterima za 3. festival Vremeplov. >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte <<

PRAVO NA UČEŠĆE U KONKURSU

Pravo na učešće u Konkursu imaju maloletna i sva punoletna lica koja prihvate i ispune sve uslove i zahteve propisane Pravilnikom. Prijave za maloletna lica popunjava roditelj/staratelj ili učitelj/nastavnik koji prijavom garantuje da ima saglasnost roditelja za prijavljivanje deteta u programu Vremeplova.

Moguća su i grupna prijavljivanja za škole ili druga pravna lica.

Prijavljivanje se vrši putem naših onlajn prijava koje možete popuniti na sajtu https://vremeplov.in.rs/prijava-za-konkurs-vremeplov/ i potpuno je besplatno.

TEMA 3. Vremeplova je Zmaj Jovina ulica, Novi Sad.

ROK ZA PRIJAVE je 1. jul ili 1. avgust u zavisnosti od kategorije na koju se prijavljuje.

KATEGORIJE

Izaberite jednu od ponuđenih kategorije. Vaš izbor se ne mora ograničiti samo na jedan deo programa ili kategoriju, možete biti deo celokupnog programa:

Autorsko delo ROK ZA PRIJAVU: 1. AVGUST (za prijavljivanje putem škola, predlažemo da to bude kraj školske godine)

Vremeplov će objaviti vaše najbolje autorske radove virtuelno ali i putem štampanih i elektronskih izdanja u vidu knjige, cd-a isl. Prijavite se i budite deo programa, izrazite se na vaš autorski način: filmom, videom, animacijom, fotografijom, plakatom, crtežom, performansom, igrom, arhitektonskim crtežom, stripom, sa skicom modnog dizajna ali sa gotovim predmetima (tašne, garderoba, obuća isl), muzičkim nastupom, pesmom ili pričom u formi teksta ili nastupa.

Tema: Zmaj Jovina ulica u bilo kom obliku i formatu, prezentovana bilo kojom tehnikom i materijalom.

Ulica kao takva, samo njeni skriveni delovi, pasaži, kapije, detalji na kućama, zanimljivi deo asfalta ili zelenila, vaša projekcija ulice kako bi voleli da ona izgleda, šta biste menjali ili ne, vaše uspomene vezane za Zmaj Jovinu, lične emocije i sve ono što ćete se vi setiti a mi nismo a vezano je indirektno ili direktno za Zmaj Jovinu ulicu.

Možete je predstaviti na realističan način ali mi jako cenimo i nadrealizam, impresionizam, minimalizam, računarsku umetnost, simbolizam, Futurizam, pop art, savremenu umetnost….

Snimak zaboravljenih igara ROK ZA PRIJAVU: 1. AVGUST (za prijavljivanje putem škola, predlažemo da to bude kraj školske godine)

Pošaljite nam vaš snimak i ostanite deo video uputstva za igranje igara: lastiš, kolariću paniću, vrtenje obruča, između dve vatre, trule kobile, šuge, preskakanje konopca, šareno jaje, fote, partizani i nemci isl, ovaj deo nije vezan za ovogodišnju temu ali pripada kategoriji Autorsko delo.

Arhivski materijal PRIJAVA je moguća tokom cele godine

Pošaljite nam arhivski materijal: fotografije, razglednice, video, film, mape isl. Novog Sada, iz vaše lične arhive. Postanite deo digitalne kolekcije i sačuvajte uspomene od zaborava.

Akcija ROK ZA PRIJAVU: 1. AVGUST (za prijavljivanje putem škola, predlažemo da to bude kraj školske godine)

Pošaljite nam predlog i kreirajte vi program: humanitarnu ili radnu akciju

Učešće u programu PRIJAVA je moguća tokom cele godine

Prijavite učešće u već osmišljenom programu: proverite znanje o Novom Sadu u kvizu, učestvujte u takmičenju u zaboravljenim igrama za duh ali i telo (lastiš, između dve vatre, preskakanje konopca), udomi životinju (ponudi ili usvoji), budi deo sinemagrafa (animiranih starih fotografija) dođi na SNIMANJE GRAĐANA - ispred specijalnog platna (Chroma key), izvođački programi - deca nastupaju (koncert, recitacija interpretacija, čitanje isl.), ozelenjavanje (zajedno ćemo posaditi zelenilo, cveće ili drveće na nekom zgodnom mestu u našem gradu), bazar...

Volonteri ROK ZA PRIJAVU: 1. AVGUST

Više na https://vremeplov.in.rs/volontiraj/

PR - lice festivala, ROK ZA PRIJAVU: 1. JUL

Osoba zadužena za gostovanja u medijima.

Voditelj/ka Festivalskog programa ROK ZA PRIJAVU: 1. JUL

Prezentacija ROK ZA PRIJAVU: 1. AVGUST

Naučite nas nešto novo ili nam pokažite zanimljive vizuelne materijale o Novom Sadu.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.