Izvor: Blic, 29.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vredne milion funti

Vredne milion funti

LONDON (Beta-Rojters) - Platna Pabla Pikasa, Vinsenta van Goga i Pola Gogena vredna milion funti (1,6 miliona dolara) ukradena su iz galerije Vajtvort u Mančesteru. Van Gogovo 'Parisko utvrđenje' (naslikano 1878), Pikasovo 'Siromaštvo' (1903) i Gogenov 'Pejzaž sa Tahitija' (1891-1993) ukradeni su tokom noći iz galerije u veoma dobro organizovanoj pljački, saopštila je policija.

Britanska policija koja traga za tri slike_arhiva Van Goga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pikasa i Gogena, međutim, pronašla je juče tri platna sakrivena iza jednog javnog toaleta. Eksperti treba da provere da li su to zaista dela pomenutih slikara. Platna su, na osnovu anonimne dojave, pronađena u blizini galerije iz koje su slike_arhiva ukradene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.