Vodič kroz program Užice - prestonica kulture Srbije 2024. godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 14:18

Vodič kroz program "Užice - prestonica kulture Srbije 2024. godine"

Danas zvanično preuzimaju titulu.
Grad Užice danas i zvanično preuzima tutulu i postaje nova prestonica kulture Srbije za 2024. godinu.
Programski koncept realizuje se kroz četiri tematske oblasti koje obuhvataju kulturno-istorijsko nasleđe, savremene umetničke prakse i perspektive u duhu Strategije razvoja kulture grada Užica.
LUČONOŠE
Temelji vere, nauke, istorije i umetnosti u nasleđu oličenom kroz stvaraoce koji su svojim pregalaštvom obeležili i obeležavaju opšti i autohtoni kulturni identitet Užica i užičkog kraja, bez obzira na poreklo, mesto bivstvovanja i delanja.
PLEMENITE BAKLJE
Tema koja okuplja sve projekte koji se fokusiraju na humanost,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ivan Bosiljčić se odužio rodnom Užicu na prelep način: 15 godina je pokušavao, sada je konačno uspeo

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2024, 00:03

Jedan od voljenih glumaca porućio da Ere imaju razlog da budu ponosne...Ivan Bosiljčić je večeras vodio program "Praznika svetlosti", manifestacije sa kojom Užice preuzima titulu grada kulture za 2024. godine...Bosiljčić nije krio radost što je baš on imao čast da otvori ovu manifestaciju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.