Vladimiru Kopiclu nagrada Desanka Maksimović

Izvor: NaDlanu.com, 16.Maj.2012, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimiru Kopiclu nagrada Desanka Maksimović

BRANKOVINA, 16. maja 2012. (Beta) - Vladimiru Kopiclu iz Novog Sada u sredu je u Brankovini kod Valjeva uručena nagrada "Desanka Maksimović" za ukupno pesničko delo.

BRANKOVINA, 16. maja 2012. (Beta) - Vladimiru Kopiclu iz Novog Sada u sredu je u Brankovini kod Valjeva uručena nagrada "Desanka Maksimović" za ukupno pesničko delo.Nagradu dodeljuje Zadužbina "Desanka Maksimović", a predsednica žirija za dodelu nagrade bila je beogradska pesnikinja Radmila Lazić, takodje dobitnica tog priznanja 2003. godine.U obrazloženju žirija navodi se da je Kopicl "produbio pesmotvorne mogućnosti srpskog jezika, proširio pesničko polje, a njegovi zavidni pesnički dometi izvorište i uporište nalaze u samom jeziku".Vladimir Kopicl do sada je objavio 12 knjiga, piše eseje, prevodi sa engleskog jezika. Direktor je Muzeja savremene umetnosti u Novom Sadu.Prvi dobitnik nagrade bio je akademik Ljubomir Simović, a nagradu "Desanka Maksimović" prošle godine dobio je Duško Novaković iz Beograda.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.