Izvor: Blic, 04.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Lazić novi upravnik

Vladimir Lazić novi upravnik

ZAJEČAR - Reditelj Vladimir Lazić ponovo je na čelu zaječarskog pozorišta, koje nosi ime Zorana Radmilovića. Tako su, na sednici koja je održana neposredno pred novogodišnje praznike odlučili odbornici SO Zaječar, pretpostavljamo sa nadom da će se njegovim imenovanjem, konačno okončati umetnička agonija zaječarskog glumišta, koja je na sceni od trenutka kada je, pre godinu dana, za v. d. upravnika imenovana Zorica Zec iz Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Nažalost, Lazićevo imenovanje, bez obzira što se radi o čoveku koji je u zaječarskom pozorištu ostvario nekoliko izvanrednih rediteljskih poduhvata i što iza sebe ima stotinak režija, nije prošlo bez galame i podmetanja. U SO Zaječar je, nakon što se raščulo da je predložen za upravnika, stiglo jedno anonimno pismo u kome je gotovo proglašen za nervnog bolesnika. Na predlog pomenute komisije pismeno je reagovao i Lazićev protivkandidat Borko Nedeljković, tvrdnjom da je od četvoro kandidata koji su se prijavili na konkurs (Zorica Zec sa završenom gimnazijom, Suzana Spasić-Stamatelatos, sa završenim Poljoprivrednim fakultetom, Borko Nedeljković, sa dve godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu - odsek za geografiju i Vladimir Lazić sa završenim Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu) komisija izabrala 'najgore rešenje' i jedinog kandidata koji nije ponudio nikakav program rada.

Razgovarali smo sa gospodinom Lazićem, i on nam je rekao da predlog rada pozorišta zaista nije ponudio, jer niko živi ne zna u kakvoj je materijalnoj i kadrovskoj situaciji pozorište od kako je na njegovom čelu Zorica Zec. I dodao da će program predložiti čim se upozna sa neophodnim činjenicama i da pozorište pod njegovim rukovodstvom svakako neće biti bez reportoara kao što je bilo prošle godine i da neće štedeti ne radeći.

Tako je okončano jednogodišnje upravnikovanje Zorice Zec, koja je u biografiji priloženoj uz prijavu na konkurs napisala: 'Pravni fakultet nisam završila jer nikada nije bilo potrebe za njim' i da 'spoljnotrgovinsko poslovanje, pravne poslove, bankarske poslove uključujući i transakcije širom Evrope' ima u malom prstu, definitivno završilo. To se, nažalost, dogodilo, pet meseci nakon što je Komisija za kulturu SO Zaječar ocenila da pozorište 'Zoran Radmilović' pod njenom komandom nema nikakve umetničke rezultate. Bilo bi pošteno da i Zorica Zec i Upravni odbor objasne građanima za šta su potrošene pare dobijene od osnivača i koliko je novca straćeno u nezavršenu predstavu 'Nakaze' koju je režirao Nemanja Petronje, koju više niko i ne pominje.

N. Cerović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.