Viva Vox 22. aprila u Novom Sadu

Izvor: B92, 20.Apr.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viva Vox 22. aprila u Novom Sadu

Najpoznatiji domaći acappella sastav, Viva Vox, održaće 22. aprila u Srpskom narodnom pozorištu svoj prvi samostalni koncert u Novom Sadu sa početkom u 21 čas.

Novosadska publika već je imala prilike da uživo čuje ovaj hor, najpre 2012. godine na Trgu slobode u okviru festivala Get EXITed, zatim na dočeku 2013. godine, takođe na glavnom novosadskom trgu, i još jednom, narednog leta, kada su otvorili EXIT spektakularnim nastupom na Main stage-u. Ovog puta, pripremite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se za duže druženje i mnogo noviteta u odnosu na njihove dosadašnje festivalske nastupe, jer Viva Vox za svoj celovečernji koncert u SNP-u najavljuje nov repertoar, koreografije i kostime.

“Ove godine u Novi Sad donosimo šou koji je svoju premijeru doživeo u beogradskoj Kombank Areni prošle godine. Naravno, prilagodićemo ga manjem prostoru SNP-a, ali to neće biti na uštrb celokupnog doživljaja. Ovdašnja publika koja nas je već slušala i gledala na EXIT-u sada će moći da doživi jedno potpuno drugačije iskustvo sa mnogo novih pesama i obnovljenim scenskim nastupom”, rekla je ovim povodom dirigentkinja hora, Jasmina Lorin.

Hor Viva Vox iz Beograda postoji od 9. maja 2005. godine. Širu popularnost u zemlji i svetu stekli su u julu 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pesme „Du hast“ nemačkog benda Rammstein postao viralni hit na društvenoj mreži YouTube. Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih nacija povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora svoje zemlje pred celim svetom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.